Min religösa Apple-resa … ;-) (del 3)

<< Till del 2 << >> Till del 4 >>

Så, efterhand som jag börjar vänja med vid storleken och tyngden med min iPhone 11 Pro så började jag fundera över hur man på ett bra sätt skulle kunna slippa irritationen när det ringde och man samtidigt hade sin blåtandshögtalare ansluten. Visst var där både mick och högtalare men jag ville ju inte ha högtalaren som en sorts konferenstelefon. Irriterande alltså … 🙂

Visst var det så att Apple hade gjort något som hette iPods tänkte jag en vacker vårdag? Och visst hade de det, dessutom tillverkades det fortfarande en modell som såg ut som en liten iPhone, hittade till slut en i princip lättare begagnad Product Red iPod Touch 2019 på Blocket som var i princip oanvänd … och så hade vi, samtidigt som min fru himlade med ögonen, löst ytterligare ett världsproblem, eller var det ett I-landsproblem kanske …??? Jag kunde nu spela allt jag ville utan att musiklyssnandet stördes av en gäll ringsignal och att alla i området behövde lyssna på vem jag pratade med …

Så, från att inte skulla äga en Apple-produkt, någonsin(!), så fanns det nu två Apple TV, en telefon, en iPad och en iPod knutna till mitt Apple-ID. Var gick det fel kan man ju undra … 🙂 … och javisst, en iPhone som jobbtelefon också …

Med så mycket Apple i sin ägo så kanske det hade varit en idé med en Apple-dator också? Så tänkte jag, en annan vacker sommardag … men nej, de var allt för dyra och jag hade ju en alldeles utmärkt HP Gaming-laptop, det fick fasen räcka, men ändå … Satte ut HP:n på Blocket och på FB Marketplace för några tusen, samma som jag tänkte lägga på en 5-6 år gammal Macbook av enklare modell. Fick absolut inget napp, inget! Så hela den tanken lades på is.

Vad jag däremot inte lade på is längre var att gå ner lite i vikt, när vågen passerade på fel sida om 0.11 ton så var det dags att ändra lite av min livsstil och alla skämt om att ”rund är också en form” så det blev att anmäla sig hos Viktväktarna. Som en liten extra morot, och för att få ut mig på 5-6 km:s promenader så skulle en smartklocka (heter det så?) inhandlas. Gissa om den nya SE-modellen var lätt att motivera, med e-sim, och så adderades den till Apple-kontot 😉

Under alla år jag och Klara bott tillsammans så har vi styrt alla lampor i fönster, vitriner, hyllor och likande med hjälp av allt från den enklaste timer till den mest avancerade. Det har varit mitt ansvarsområde att programmera och ändra dessa efter årstider, sommar- och vintertid och andra saker som påverkade. Med andra ord hade vi tänt och släckt lite om vartannat utan större koordinering mellan timerarna, det var aldrig rätt och jag tyckte det var viktigare att göra något annat. Jag fann ljuset … kan man säga, gissa om man kan snöa in på Apple Homekit och allt man kan hitta på med detta hemautomationssystem. Jädrans vad roligt det är!! Började med att någon på ett lokalt köp- och säljforum på FB sålde tre smarta 230V-pluggar, dessa kom i huset, programmerades och sedan dammsög jag begagnatmarknaden efter fler av samma märke och modell. Därefter hittade jag ett annat märke som inte var sååå dyrt via Amazon.se …

… så nu har vi bland annat 22 stycken 230V-pluggar i uttagen igång, två lampsocklar och en lampa vi kan styra. Grunden i Homekit för oss är våra Apple TV vilka kan agera hubbar eller man kanske skall kalla dom kontrollrar så att olika saker kan skötas helt utan att vi behöver vara hemma. Kanon!!

Nu kan man justera tändning och släckning, både ute och inne, efter solens upp- och nedgång och jag behöver aldrig bry mig. Snacka om att verkligen gå in för sitt ansvarsområde!! 🙂 … Återigen himlade min fru med ögonen och jag hörde något om ”du skulle ju aldrig ha Apple …” men jag valde att inte höra.

Apple Homekit fungerar kanon!!!

<< Till del 2 << >> Till del 4 >>