Min religösa Apple-resa … ;-) (del 2)

<< Till del 1 << >> Till del 3 >>

Började rota i bokhyllan i hemkontoret, var fasen har min numera gamla iPhone 6s hamnat? Hittade den till sist, instoppad längst in i en hörna på en ”avdankad-teknik”-hylla, bortglömd …

Packade upp den, hade fortfarande skyddsplasten kvar, kopplade laddkabeln till den och efter 5 minuter eller så startade den, loggade in med samma Apple-ID som jag nu hade aktivt och som jag använde till våra Apple TV. Avskydde fortfarande tangentbordet men fick uppdaterat telefonen till iOS 12, insåg att man numera kunde installera mitt älskade Swift Key-tangentbord och Applehorisonten ljusnade något kan man säga, från halvsvarta moln till en ljus och fin himmel. Insåg också att jag var tvungen att tänka om, helt om, när jag nu kom från en Android-värld kompletterat med någon kortare erfarenhet av Windows-telefoner. Men efterhand som dagarna gick så hittade jag runt, bättre och bättre för var dag. Dock så hade batteriet farit illa av att ligga oanvänt i mer än två år, hade om jag nu minns rätt runt 60% hälsa och det laddades snabbt ur så jag la en sjuhundring ur egen ficka till att byta det hos Apple. Vilken service de hade, beställde batteribytet en måndag, på tisdagen hade jag en returpaket i brevlådan med adresslapp och allt. Packade telefonen och skickade den på tisdagen, på onsdag eftermiddag packade de upp den i Tjeckien, bytte batteriet och skickade den dagen efter och på fredag runt lunch låg den för uthämtning hos mitt postombud. Jädrar vad det gick snabbt!

Ungefär samtidigt med allt detta så fick jag en ny telefon på jobb, en iPhone 8 så det var ju bra att vanan vid iPhone hade blivit något bättre.

Min 6s blev nu den telefon jag använde privat och efterhand som veckorna gick förstod jag allt bättre ”tänket” bakom operativsystem iOS, hur man hittar runt i det och dessutom insåg jag ju att Youtube är en outgrundlig källa till information och inte minst inspiration i ämnet, här tillbringades många timmar med att kolla hur man löste olika saker, vilka inställningar man var tvungen att ändra och inte minst hur man optimerade sin batterianvändning …

… och min vana trogen så nördade jag ner mig ordentligt i detta iOS-träsk …

… och jag som aldrig, ALDRIG!!!!, skulle ha en Appleprodukt i mina händer.

Tror ni historien slutar här? Nope … 😉

Det är sommaren 2019, vi håller på där ute i den sköna värme vi har denna sommar, satt i skuggan mellan hus och garage, mina föräldrar var på besök och vi hade ätit lite enklare plockemat som vi hämtat i stan. Plötsligt säger min fru -”VAR ÄR MIN IPAD, DEN ÄR VÄCK!!!”, tidigare på dagen hade vi haft garageförsäljning och hon trodde den var stulen … typ … och vi började leta överallt, hittade den inte men så säger hon -”Den låg ju på stolen du sitter i” med menande ögon åt mitt håll. Med ett lätt leende på läpparna inser jag att mitt sittunderlag inte är en bit hårt skumgummi, nä … det är en ganska dyr iPad Pro som nu intagit en lätt svängd form efter min rumpa …

Efter ett försäkringsärende kom en ”lätt renoverad” iPad tillbaka, min fru var inte nöjd med reparationen utan köpte en ny, senare modell, och jag tog därför över hennes ett och ett halvt år gamla (fast helt nya egentligen) iPad Pro …

… och så hade jag två Apple TV, en telefon och en iPad … och vid närmare eftertanke, det var nog nu det spårade ur för mig! Helt!

Hösten kom, och så gjorde iPhone 11. I alla fall i affärerna. Vafasen, jag hade aldrig köpt en premiumtelefon, aldrig lagt mycket pengar på sånt här alls, brukade använda gamla arbetstelefoner som privata efterhand som nya telefoner kom från jobb. En ny iPhone 11 Pro beställdes runt juletid via min telefonoperatör, kom en vecka senare och visst var den bra, visst var skärmen bra, visst var den fin … men … fasen vad stor den var, och tung! ”Känns premium” sa alla, jag tyckte mest den var tung och klumpig … men nu hade jag köpt den, nu var det bara att lära sig tycka om den. Basta!

Slut på del 2 … 😉

<< Till del 1 << >> Till del 3 >>

Trevligt att du hittade hit.

Registrera dig för att få månadens nyheter i inkorgen, varje månad ... 😉

Vi spammar inte och vi kommer aldrig att dela med oss av dina kontaktuppgifter, lovar!