Min religösa Apple-resa … ;-) (del 4)

<< Till del 3 << >> Del 5 >>

Lånad bild, hand med iPhone 12 Mini.

… så om man kollade i huset så långt så fanns det

  • iPhone 8 (jobb) & 11 Pro
  • Apple Watch SE (2020)
  • iPad 10.5″ (2017)
  • iPod Touch 2019
  • Earpods (2nd gen)
  • Apple TV 4K x2

… och jag som aldrig(!) skulle ha Appleprylar …

Nu var det hösten 2020, Apple körde sitt stora presentationsevent, denna gång online vilket innebar att hela världen kunde delta om den ville. Vi visste ju alla att en ny iPhone skulle presenteras men att det skulle komma en iPhone 12 Mini hade jag inte funderat mycket över innan den visades. Någon hade en gång sagt till mig att -”du måste ha Pro-modellen, de andra är inget du blir nöjd med …” men hur mycket jag än läste på så var det i princip bara avsaknad av zoomobjektivet som var skillnaden mot 12 Pro och med min 11 Pro använda jag aldrig detta … Annars var skärmen lika bra, ja … jag hittade inte något annat de direkt gjort avkall på jämfört med Pro-modellen.

Men jäklar, detta var precis det jag önskat mig och även om telefonen sällan (läs aldrig) lämnar mig så är den inte igång särskilt mycket så det något mindre batteriet, och därmed kortare användningstiden, störde mig inte mycket. Höll på avtryckaren, eller musknappen men avtryckaren låter häftigare, i samma ögonblick den gick att beställa. trots att min iPhone 11 Pro inte var ett år gammal. Med facit i hand ångrar jag mig inte, iPhone 12 Mini är precis så ”lagom” i storlek och vikt som jag önskade mig. Betänk att vi kunnat använda iPhone 6/7/8 utan problem och trots att 12 Mini är mindre till yttermåtten så är skärmen ändå märkbart större i och med att hela telefonytan upptas av just skärmen. Det mindre batteriet är fortfarande mindre men ändå inget problem än med de inställningar jag valt att ha. Tror aldrig jag lyckats sätta den på laddning i slutet av dagen med mindre än 40% laddning kvar så det är ok. iPhone 12 Mini är den perfekta telefonen för mig …

Nu kommer jag inte ihåg om det var vid samma event som iPhone 12 Mini visades upp som man också visade upp sina nya HomePod Mini eller om det var ett senare event samma höst. Hur som helst, den tidigare HomePod-modellen var i mitt tycke för stor och dessutom alldeles för dyr med en prislapp runt 4000:- per högtalare. Den nya, HomePod Mini, landade däremot på mer humana $99 per högtalare och det kunde man lättare svälja, då skulle man i alla fall kunna få tre stycken till samma pris som en. Och ja, jag fattade att det skulle bli lite sämre bas med tanke på den lilla storleken men att ha dom till lite loungemusik i hela huset, det skulle de säkert klara eller hur?

Mina tre vita HomePod Mini.

Nästa problem, de skulle inte komma att säljas i Sverige. Skit!! Kollade hos Apple i Tyskland men nope, de skickade inte till ”der dumme Schweden” eller hur det nu var de sa. Till sist, efter Jul- och Nyårshelgerna hittade jag en kille på Blocket som tagit hem tre stycken vita, vi kom överens om ett pris och så kom de, med kvitto och allt från ett företag i Frankrike som heter Fnac. Ytterligare en beställdes från Fnac via fnac.com, en svart, och det var spännande att beställa på en hemsida som bara pratade ett språk jag absolut inte kan ett vettigt ord på. Men den kom, den också … så nu spelas det musik i fyra rum, hela dagen och det låter faktiskt mycket bättre än vad jag förväntat mig från dessa små bollar till högtalare. Nu får vi bara hoppas att jag inte behöver få hjälp med dom via garantin i Frankrike för det kommer jag aldrig att fixa 😉

Efter ett tag gick det dessutom upp för mig att de här små högtalarna kunde agera hubbar för Homekitfunktionen i huset vilket passade mig utmärkt. Varför? Jo, ett I-landsproblem kanske men för att Apple TV skulle kunna fungera som Homekit-hubbar så var de tvungna att antingen alltid vara igång om de var nätverksanslutna via kabel, vilket de inte var då vi var kväll sätter dom i viloläge, eller så var de tvungna att vara anslutna till nätverket via WiFi. Jag tycker ju om, gammalmodig som jag är, att ha stationära enheter anslutna via kabel för då vet jag att det fungerar optimalt och mina Apple TV utgjorde inget undantag. Nu är de åter anslutna via kabel och våra HomePod Mini sköter husets Homekitenheter utan att klaga …

… och nu fick jag lova min Klara att inte shoppa mer Appleprylar … men tror ni det gick så bra? Mer kommer … 🙂

<< Till del 3 << >> Del 5 >>

close

Trevligt att du hittade hit.

Registrera dig för att få månadens nyheter i inkorgen, varje månad ... 😉

Vi spammar inte och vi kommer aldrig att dela med oss av dina kontaktuppgifter, lovar!