Mina domäner och mina hemsidor bor nu hos One.com …

Nu har jag äntligen gjort det, ja … bytt webbhotell och domänhantering, vad tänkte du? 🙂

Jag har under många år, sedan 2003, haft olika typer av uppsättningar och konstellationer av webbhotell, domänhanterare/registrarer, spamfilterleverantör med mera, med mera … och ofta flera liknande tjänster samtidigt, det har liksom varit lite av en hobby jag nu tröttnat på, vill ha det lite enkelt istället …

… men framförallt var jag trött på alla kostnader som kom med alla dessa tjänster, var och en inte så dyr men totalen blev nog över 10.000:- om året. Nu i vinter blev det dessutom så att alla mina tjänster skulle komma att behöva förnyas ungefär samtidigt, eller sägas upp så varför inte. Har tidigare haft One.com under en kort period för att testa det och då fungerade det bra så varför inte prova dom igen?

Sagt och gjort, webbhotell med en kostnadsfri .one-domän sattes upp, de som var medåkare på mitt befintliga webbhotell hos DreamHost blev informerade, jag startade med att flytta mina domäner först, liksom för att lära mig One.com:s hantering och efter att det gått bättre än förväntat flyttade vi mina företagsvänner och deras sajter, epost och allt. Sitter nu med det sista kvar hos DreamHost som liksom skall få självdö i samband med att jag stänger mitt konto där i mitten av december.

Mina två huvuddomäner, Skaneturer.se och Nordh.tech, är i full drift och endast Skaneturer.se var nere två timmar p.g.a. ett misstag från min sida mer än vad jag kan skälla på One.com för … 😉

Så långt kan jag bara rekommendera One.com, deras chatsupport har fungerat alldeles utmärkt vid de få tillfälle jag har behövt dom.

Spara 120:- på uppsättningen hos One.com (japp, jag tjänar också 120:- till mina webbhotellskostnader).