Schiit Valhalla 2, nu vaknade mina Sennheiser/Drop HD 6xx …

Jag har fastnat i hifi-träsket, på riktigt 😉

Då jag lyssnar mycket på musik, på allt från country till äldre hårdrock, så tänkte jag att det kunde vara roligt med en riktig rörförstärkare till mina hörlurar. Fram för allt har jag förstått att mina Sennheiser / Drop HD 6xx ofta förekommer i rekommendationer tillsammans med olika rörförstärkare. Jag satt och tillbringade måååånga timmar med att läsa olika recensioner, kolla på Youtube med mera och fann snart att det är svårt att hitta någon man litar på då de flesta mer eller mindre tjänar på att ge olika pridukter goda vitsord i dessa forum. Dock var det ett företag som jag fastnade för, vet inte varför men deras marknadsföring och inte minst deras produkter ”pratade” med mig, ungefär som när man är och bara ”tittar” på hundvalp, ja … du fattar …? Det är i alla fall Schiit, bara det namnet alltså …

Efter mycket vånda och dessutom väntande på att det skulle finnas produkter att beställa så kom plötsligt en uppdatering via mejl från deras Europadistributör om att Valhalla 2 nu fanns tillgänglig så den beställdes snabbt innan lagret på nytt var slut. Valde en svart då det finns en plan som även innefattar en balancerad DAC med en balancerad hörlursförstärkare från samma tillverkare och den sistnämnda finns bara som svart …

Då Valhalla 2 slutligen anlände, tog nästan 3 veckor innan den skickades och sedan var DPD inte den snabbaste leverantören, så packades den upp ur sina tjocka dubbla kartonger, den var verkligen välpackad. De två matchade rörparen låg i en separat förpackning så dessa fick man, utan några problem, montera i själv.

Kopplade ström och min nuvarande FiiO K5Pro som DAC med RCA-kablar. För er som läst artikeln om mina HD 6xx minns kanske att jag saknade lite bas och även lite på diskantsidan? Det gör jag inte nu, tro mig!

Mina HD 6xx kom verkligen till liv, basen blev djup och nästan lite ”rowdy”, vet inte om man kan kalla den lite ”busig” men jag hittar inget bättre ord eller uttryck. Mellanregistret är rent och klart och diskanten blev också mycket mer distinkt och tydlig utan att vara överdriven. Tidigare, med bara FiiO K5Pro, så var dessa lurar i lite behov av EQ där man gav lite extra för de låga men även de högsta tonerna. Det kan man inte nu, fram för allt blir basen allt för överdriven så det är en ”rak” inställning som gäller nu.

Byggkänslan i Valhalla 2 känns bra, jag har inte skruvat isär den (än) men den har en rejäl tyngd i sig, volymvredet känns bra men kunde dels gärna fått ha en bättre markering för sin inställning och dels gärna vara svart eller mörkgrått. Vem hade otur när de tänkte -”Nej men alltså, jag har en idé, vi tar samma silvriga knapp som vi har till den silvriga versionen, det blir bra, det kommer säkert alla att tycka ….”? Men å andra sidan, efter några timmars lyssnande, så måste jag säga att det är det enda jag har emot denna förstärkare, allt annat är faktiskt positivt.

Mycket mer finns inte att säga om Valhalla 2 från Schiit, den funkar kanon med mina lurar, den kombo jag använder verkar vara helt perfekt och denna kommer jag att lyssna många timmar på. 🙂

close

Trevligt att du hittade hit.

Registrera dig för att få månadens nyheter i inkorgen, varje månad ... 😉

Vi spammar inte och vi kommer aldrig att dela med oss av dina kontaktuppgifter, lovar!