Varför köper man en ny iPhone från Apple?

Nu tror du säkert att jag kommit på den verkliga sanningen till varför nya iPhones blir så omåttligt populära även hos de som haft sin tidigare telefon ett år eller mindre … men det har jag inte, jag bara ställer mig frågan, samma fråga år efter år … och något bra svar har jag inte.

För det första, att köpe en ny iPhone, förutsatt att man har en tidigare modell sedan tidigare, är så urbota tråkigt. Jag vill ju ha något nytt att sitta och pilla med, göra alla inställningar på och … det behöver man ju inte, man skannar av en kodad bild på sin tidigare telefon och vips har den duplicerat sig själv med alla appar, inställningar och allt man behöver för att fortsätta använda sin nya telefon precis som man gjorde med den gamla. Tråkigt!

Nåja, nu har man i alla fall en ny telefon att pilla med … men varför skall man det? Allt, precis allt, ser ju likadant ut som i den gamla luren, den kör samma operativsystem, den hade precis samma utseende som den nya och ja, möjligen kan man ha en något annorlunda och uppdaterad kamera men oftast är de skillnaderna marginella hur gärna Apples marknadsavdelning vill påtala att det är ett nytt uppvaknande för mänskligheten var gång en ny iPhone-modell lanseras.

Ändå står jag och miljontals andra och köar för att få en ny iPhone, om inte varje år så vartannat i alla fall. Varför …

… eller är det så enkelt att Apple lyckats hitta ett litet område i hjärnan som de berör, det lilla område som hanterar känslor och sådant som gör att vi, helt utan logik, plötsligt villhöver något så mycket att vi utan att blinka blir villiga att lägga nära 10.000:- eller mer för en pryl som bara får oss att må bra, inte för att vi behöver den utan för att vi villhöver den …? Det är bara att applådera för även om de tillverkar en bra produkt så är det inte den bästa men … den får oss att må bra, vetefasen hur bara … 🙂