Webbkamera Logitech C270

Känns kanske konstigt att någon köper en dator- eller teknikprodukt som funnits på marknaden i, vad jag vet, mer än 10 år? Och den har inte högre upplösning än 720p, är den då något att ha?

Jo, jag tycker det och i förhållande till priset så gör den sitt jobb och jag behöver inte visa upp mig i högre upplösning, tycker nog att detaljerna redan är överdrivet avslöjande.

Logitech C270
Logitech C270 monterad ovanpå en Dell 27″-skärm

På själva kameran finns inga knappar eller andra reglage, hade önskat ett enkelt ”censur”-lock man kunde fört för linsen så att man visste att ingen tittade även om man av misstag startat kameran men som sagt, det saknas. Vad som däremot finns är en rejält stor lysdiod som tänds då kameran aktiveras. Det är bra!

Då kameran ansluts till en Mac så upptäcks den och fungerar, noterar dock att micken heter ”Unknown USB Audio Device” men vet man bara om det så fungerar det, micken gör ju sitt jobb även om det inte är studiokvalitet precis.

Bildkvalitén är godkänd, i alla fall för mina behov men även här gäller naturligtvis att en dyrare webbkamera med högre upplösning ger ett bättre resultat.

Logitech C270 täcker skärmen
Kameran täcker skärmen

En sak att tänka på är att kameran, då den hängs ovanpå en skärm så som jag gjort, hänger ner framför skärmenoch faktiskt täcker en del av skärmen, ganska mycket faktiskt. Jag kommer att sätta ett par ”gummifötter” på kameran så att den lyfts upp 4-5 mm i alla fall vilket kommer att göra det hela bättre men dock inte helt bra.

Vill man göra inställningar för kameran, i alla fall i en Mac, så är Google ens bäste vän, faktiskt. Hittade en nedladdning av ett enkelt inställningsprogram på Logitechs hemsida, se mer via Logitech support för C270. Tro nu inte för allt i världen att du får rätt namn för kamerans mick eller så, men du kan i alla fall justera lite exponering, vitbalans, bred- eller normalbild, och lite annat men det är inte mycket mer avancerat än så.

Kamerans kabel är inte överdrivet lång, har du en hög (=stor) skärm samt din dator på golvet kan du få problem men för de flesta räcker den säkert till och skall den bara nå en USB-kontakt på din laptop som står på bordet är det antagligen inga problem alls.

Överlag är jag nöjd med kameran, den fås när detta skrivs för mindre än 350:- via t.ex. Amazon.se med fri frakt. Svårslaget skulle i alla fall jag säga 🙂 …

… och det löste mitt irritationsmoment, nämligen att Macbooken står lite vid sidan av och huvudskärmen, min Dell 27″, står rakt framför mig. Jag tittade ju aldrig i riktning mot kameran men det gör jag nu … 😉

Ha det gott och glöm inta att kamma dig innan du slår igång kameran 😉

/Anders