Grattis Tele2, ni har just vunnit en gammal(!) surströmmingsburk!!!

Hej på er,

Så, nu har jag lugnat ner mig lite, inte mycket men ändå, över Tele2 och deras i mitt tycke totala avsaknad av kundvård … eller förankring i verkligheten för den delen!

I slutet av november beställs en iPhone 12 Pro med 256GB minne till min fru, efter en 10 dagar dyker den upp men ett litet(!) jack i skärmen upptäcks omgående vid uppackningen och jag kontaktar Tele2. Med facit i hand så skulle jag inte sagt något utan bara återförslutet allt igen och åberopat ångerrätten men tyvärr var jag ärlig och berättade som det var. Påpekade dock tydligt att jag betalt för en ny telefon och ingen lagad så reparation var inte att tänka på …

Efter ett par veckor kommer den ”nya” telefonen tillsammans med ett papper om att det är en renoverad telefon som skickas i utbyte. Ny kontakt med Tele2 och utnyttjande av ångerrätten, packar den renoverade telefonen med all dokumentation avseende utbyte med mera, skickar in alltihop den 7/12 2020 men är noga med att spara inlämningskvittot … och här skulle sagan vara slut men ack nej …

I tisdags kommer ett sms i vanlig ordning med info om den kommande månadsfakturan från Tele2, slarvläser och går tillbaka till sms:et igen efter 10 sekunder, vaf.. 13770:- för mycket …Ringer Tele2:s kundtjänst, -”Jamen du har ju inte skickat in din reklamerade telefon” säger dom till mig, för att göra en låååång historia kort, de noterar att de faktiskt, i något av sina system, tagit emot en telefon men den stämmer inte mot den jag köpt, fel IMEI …

De ha alltså noll koll på vilka telefoner de hanterar och då hör man inte av sig till kunden heller utan skickar en faktura, inte ett ord eller något om att man kanske skulle skicka mig den telefon jag så felaktigt, enligt Tele2 då alltså, skickat in som de nu tycks kunna behålla samtidigt som man fakturerar mig!?!?!?!

Nåja, efter en hel timmes diskuterande i telefon så förstår de vad som hänt, inte ett ord om vad ledsna vi är eller något, bara om hur deras system inte tillåter sånt här … Nåja, nu är det väl klart?

Nä… Inser under lunchen idag att min faktura i Tele2:s kundportal fortfarande ligger orörd med det höga beloppet … Startar en chatt med Tele2:s kundtjänst och visst -”Men du har ju fortfarande inte skickat tillbaka den reklamerade telefonen till oss” … Det finns inte heller någon notering i deras ärendehanteringssystem om mitt samtal i tisdags, nu börjar jag skriva med stooora bokstäver och många utropstecken i chattfönstret. Efter en stund får jag att de kan ringa upp mig, inte när det passar mig utan när det passar dom … Spelar ändå ingen roll, de ringer ändå 15 minuter efter ulovad tid.

Får en Rikard i telefon, och ytterligare ett -”Men du måste ju skicka tillbaka din telefon, annars blir det såhär …” men han förstår snart, då jag har en förmåga att bli extra tydlig i sådana här situationer, att han nog skall backa bandet något och kolla vad som hänt. Efter ytterligare en halvtimme så är det förhoppningsvis klart, jag har fått ett sms om att min kommande faktura är justerad till rätt belopp och ursäkten var att -”… såhär fungerar systemen …” och att -” … vi förväntar oss att kunderna tar kontakt med oss …”, dvs. ingen kontakt från deras sida med kund för att kontrollera vad som hänt, det går ju att lösa automagiskt med ett sms eller liknande, dessutom tyckte han inte det var så konstigt att de bara behöll en telefon som de inte ville ha … för det var ju inte den jag köpt …

Någonstans tycker jag nog att de borde göra om och göra rätt!

Tack för att du läst allt detta, nu har jag avreagerat mig i alla fall … 😉 … och nej, jag rekommenderar INTE Tele2 …

Tycker nästan, men bara nästan, synd om de anställda, kan f.. inte vara lätt att vara stolt över sin arbetsgivare …