Vilken mus till din Mac?

Jag, som så många andra, tänkte nog att jag köper till Magic Keyboard till min Mac, i mitt fall en MacBook Pro M1 från 2020. Eftersom jag ville ha en mus som fungerade bra till densamma så valde jag en Magic Mouse 2, också den från Apple.

Om sanningen skall fram så har jag aldrig använt en blåtandsmus som haft så lite fördröjningar mellan fysisk rörelse över musmattan och muspekarens verkliga rörelse, helt fantastisk faktiskt. Men förutom detta så har jag under flera månader haft svårt att vänja mig vid att hela ovansidan är beröringsyta och mina fingergester styr en uppsjö av funktioner som man verkligen vill ha men som, då man använder musen vanligt, plötsligt blir aktiverade. Jättestörande för i alla fall mig, det är bara att gratulera de som antingen står ut eller de som faktiskt får det att fungera utan att t.ex. plötsligt hela skärmen zoomar in, hemsidan man tittar på börjar scrolla då man försöker klicka på en länk och så vidare, bara för att nämna ett par exempel.

Jag älskar mitt Apple Magic Keyboard lika mycket som jag inte tycker om min Apple Magic Mouse 2, så är det.

Efter ett par månaders frustration, och en del surfande för att se vad andra använder, så föll valet till sist på en Logitech MX Master 3, Mac-versionen. Jag har tidigare haft en uppsjö av olika Logitech-produkter till PC och varit nöjd även om jag ibland tyckt att livslängden varit lite begränsad. Hur som helst …

Min MX Master kom, den kan anslutas antingen via blåtand eller via en Unifying-mottagare (medföljer ej) och det naturliga valet föll därför på blåtandsanslutning vilket fungerat så otroligt bra med Apple-musen.

Nu visade det sig att Logitachs implementation av blåtand inte fungerade lika bra som för Apple-musen. Här var man direkt tillbaka på att muspekaren hackade och hade sig då man skulle starta rörelsen, ibland lite, ibland väldigt mycket. Skam den som ger sig, jag har flera Unifying-mottagare liggande så varför inte testa detta? Sagt och gjort, synkade upp musen mot en efter att Logioptions installerats och vips fungerade allt som det skulle. Jättebra faktiskt, förälskelsen var ögonblicklig och total liksom. Denna mus har allt jag önskade mig, alla funktioner sitter i olika fysiska knappar och rullhjul och inte i mina kanske otydliga fingergester …

Nu är jag nöjd, jättenöjd! 🙂

close

Trevligt att du hittade hit.

Registrera dig för att få månadens nyheter i inkorgen, varje månad ... 😉

Vi spammar inte och vi kommer aldrig att dela med oss av dina kontaktuppgifter, lovar!